Auto Rijopleiding van MIVO Verkeersopleidingen

 

Een rijbewijs is een must voor je toekomst want een rijbewijs betekent vrijheid!
MIVO is een rijschool waar je snel, veilig en betrouwbaar je rijbewijs kan halen.

 
De rijlessen worden gegeven door Mike, die sinds 2002 werkt als rijinstructeur. Na al die jaren geniet Mike er nog steeds van om leerlingen te begeleiden op hun weg naar het rijbewijs. Tijdens de rijlessen gaat Mike graag resultaatgericht te werk en leert jou om veilig en verantwoord te rijden zodat je snel dat felbegeerde rijbewijs kan halen!


Autorijbewijs B
Ben jij 16,5 en kan je niet wachten om je rijbewijs te halen? Goed nieuws, want bij MIVO Verkeersopleidingen kan je nu al beginnen met rijlessen! Stap in onze gave BMW… dan heb jij in no-time je rijbewijs!

 

 Je auto rijbewijs halen, hoe gaat dat in zijn werk?

Wil je eerst kennismaken? Neem een proefles, zo kan je kijken of jij je op je gemak voelt in de auto en bij Mike, onze instructeur.
De proefles duurt 1 uur en kost € 50,- Besluit je na de proefles om je rijbewijs bij MIVO te halen dan is de proefles gratis.


Vanaf 16 jaar kun je alvast aan de slag gaan met je theorie. Hoe eerder je deze haalt, hoe beter en je hebt er profijt van tijdens de rijlessen. De theorie kan je zelf leren of via ons een theoriepakket via een app aanschaffen. Handig, want via de app kan je zo inloggen, leren en zien wat al hebt geleerd of nog moet leren. De app zet je op je telefoon en je kan op elk moment je theorie leren. De het theorie-examen en de aanvraag hiervan regel je zelf via de website van het CBR.

Vanaf 16,5 mag je de praktijk rijlessen gaan volgen
, vanaf 17 jaar mag je praktijkexamen doen. Een rijles duurt 1,5 uur en begint zodra Mike je op komt halen. Dat kan thuis zijn of een andere afgesproken plek.  Je start natuurlijk met de basisbediening zoals schakelen, remmen, stuurtechniek en zithouding. Gaandeweg leer je de auto steeds meer te beheersen en wordt er gewerkt aan kijktechniek, verkeersinzicht en je plaats op de weg zodat je leert om veilig deel te nemen aan het verkeer. Daarnaast leert Mike je de fijne kneepjes van veilig autorijden zodat jij met een goed en vertrouwd gevoel de weg op gaat. Na afloop van de les rij je naar de volgende leerling, daar stapt  hij of zij achter het stuur en brengt jou naar huis of een andere afgesproken plek.

Wanneer je er klaar voor bent wordt de Tussentijdse Toets gepland, een soort proefexamen. De
Tussentijdse Toets duurt even lang als een rijexamen en je doet dezelfde dingen, zo kun je alvast wennen aan de examensituatie. Na afloop krijg je tips van een CBR-examinator, wat ging goed en waar zou je nog wat extra aan kunnen werken? Doe je de bijzondere verrichtingen goed, vlot en veilig dan krijg daarvoor vrijstelling voor je rijexamen.

Na de Tussentijdse Toets ga je tijdens de rijlessen werken aan de tips die je van de CBR-examinator kreeg.
En dan is het tijd voor het Praktijkexamen! Deze begint met een ogentest waarbij je het kenteken van een stilstaande auto op ongeveer 25 meter afstand opleest. Vervolgens stelt de examinator jou enkele vragen over de auto, bijvoorbeeld over het checken van de vloeistof in de auto of de lampjes op het dashboard.
 En dan is het tijd om in de auto te stappen en gaat de examenrit van start. Deze duurt ongeveer 35 minuten. Je rijdt op aanwijzingen van de examinator en die kijkt of je veilig en zelfstandig rijdt. Daarbij let hij onder meer op de beheersing van de auto, kijkgedrag en voorrang verlenen. Heb je de bijzondere verrichting goed gedaan tijdens de tussentijdse toets? Dan krijg je hiervoor vrijstelling, de examinator toetst op dat onderdeel niet meer bij je praktijkexamen. Helemaal goed gereden? Dan ben je geslaagd voor je rijbewijs, gefeliciteerd!

Nog geen 18 maar al wel je rijbewijs gehaald? Dan moet je tot je 18e rijden met een coach naast je. In dat geval heb je naast je rijbewijs ook een Begeleiderspas nodig.

 

Autorijbewijs B Autisme Spectrum, ADHD of Faalangst
Heb jij autisme, ADHD, Asperger, PDD-NOS, faalangst of een beperking?
Bij MIVO Verkeersopleidingen snappen we dat een rijbewijs halen dan een echte uitdaging voor je is. Bij MIVO spreken we dan ook niet van een beperking, maar kiezen we liever voor het woord uitdaging.

Mike, onze instructeur, heeft een speciale opleiding gevolgd om les te geven aan mensen die nét dat extra stukje extra aandacht nodig hebben. Daarnaast is hij in zijn privéleven vader van o.a. twee kinderen met een NAH/beperking. Mike weet dus als geen ander dat speciale mensen speciale aandacht nodig hebben. Bij MIVO spreken we dan ook niet van een beperking, maar kiezen we liever voor het woord uitdaging.
Mike coacht je dan ook met veel geduld en begrip op weg naar dat felbegeerde rijbewijs!

Een rijles duurt 1,5 uur en begint zodra Mike je op komt halen op een door jullie samen afgesproken plek. Dat kan thuis zijn, maar ook een andere plek zoals school of dagopvang. Tijdens de les is er alle aandacht voor jou en wat je moeilijk vindt aan het lessen. Heb je meer uitleg nodig? Geen probleem, Mike geeft je die graag!

Twijfel? Proefles!
Twijfel je of een rijbewijs voor jou haalbaar is? Neem een proefles en maak kennis met de instructeur. Zo kan je kijken of jij je op je gemak voelt in de auto en bij Mike. Besluit je na de proefles om je rijbewijs bij MIVO te halen dan is de proefles gratis.