Bromfiets Rijopleiding van MIVO Verkeersopleidingen

Ben jij (bijna) 16 jaar en kan je niet wachten om op een snorfiets, bromfiets of scooter te gaan rijden? Kijk dan eens naar de bromfietsopleiding van MIVO - Mike’s Verkeersopleidingen!

Onze bromfietsopleiding wordt gegeven op 1 dag door onze bromfietsinstructeur Mike met aansluitend het examen door het CBR. Met een beetje geluk heb jij je bromfietsrijbewijs dus snel in the pocket!

Tijdens de bromfietsopleiding leert onze instructeur Mike jou om veilig en verantwoord te rijden. Daarnaast begeleidt hij je naar het bromfietsexamen. De bromfietsopleiding MIVO Verkeersopleidingen bevat een praktijkles van 4 uur en aansluitend het bromfietsexamen AM.

 Je bromfietsrijbewijs halen, hoe gaat dat in zijn werk?
Als je op een bromfiets, snorfiets of scooter wilt rijden heb je een brommerrijbewijs nodig, maar hoe gaat dat in zijn werk?

Vanaf 15,5 jaar kun je alvast aan de slag gaan met je theorie, want deze heb je nodig als je met 16 jaar wil gaan lessen. De theorie kan je zelf leren of via ons een theoriepakket via een app aanschaffen. De aanvraag voor je theorie-examen regel je
je zelf via de website van het CBR.

Rijschool machtigen
Het aanvragen van het bromfietsexamen wordt verzorgd door je instructeur. Dit kan worden geregeld door MIVO Verkeersopleidingen te machtigen. Dit doe je als volgt: Ga naar de website Machtigen bromfietsrijschool voor reserveren praktijkexamen van het CBR

en log in met je DigiD. Klik daar op Opleider machtigen en vul het CBR-registratienummer van MIVO in: 8376U5. Klik op de gewenste categorie, vul je e-mailadres in en kies wat je opleider voor jou moet kunnen reserveren.


Theorie gehaald en machtigen geregeld? Dan gaan we de weg op! Onze instructeur gaat jou leren hoe je veilig en verantwoord kan rijden. Ook leert hij je de nodige onderdelen waarop je beoordeeld zal worden bij het bromfietsexamen, zoals gevaarherkenning, voertuigbeheersing en verkeersdeelneming. Heb je dit allemaal onder controle dan volgt het bromfietsexamen. Samen met een examinator van het CBR ga je de weg op en laat je zien wat je hebt geleerd. Na afloop hoor je direct of je bent geslaagd en lekker kan gaan rijden!