Motor Rijopleiding van MIVO Verkeersopleidingen

 

Misschien kan jij niet wachten tot je 18 bent om op de motor te stappen of droom je al jaren om op een motor te toeren. Kijk dan eens naar de Motorrijopleiding van MIVO - Mike’s Verkeersopleidingen!

 

Onze motorrijopleiding wordt gegeven door Mike, onze KNMV-Gediplomeerd motorinstructeur.
Voor Mike is motorrijden pure passie en dit probeert
hij in zijn lessen over te brengen op zijn leerlingen.

De eerste motorrijles is een altijd een privéles,
daarna vinden de lessen plaats met maximaal twee leerlingen per les. Tijdens deze lessen gaat Mike jou veilig en verantwoord leren motorrijden, begeleid je naar het AVB en AVD-examen en uiteindelijk naar het felbegeerde motorrijbewijs.
Tijdens de lessen rijdt je op een HONDA CB650R.

Je motorrijbewijs halen, hoe gaat dat in zijn werk?

 Als je motor wilt gaan rijden heb je een motorrijbewijs nodig, maar hoe gaat dat in zijn werk?


Bij MIVO - Mike’s Verkeersopleidingen ben je verzekerd van een
kwalitatief goede motorrijopleiding. Je krijgt je motorrijles van een van onze gemotiveerde, bekwame instructeur. Onze instructeur Mike is
KNMV-gediplomeerd (KGI) en voldoet hiermee aan de voorwaarden die de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) aan de rijinstructeurs en de wijze van opleiden stelt.

Vanaf 17 jaar kun je alvast aan de slag gaan met je theorie, want deze heb je nodig als je met 18 jaar wil gaan lessen. Heb je al een autorijbewijs dan kun je direct met je motorrijlessen beginnen, wel adviseren we om zo snel mogelijk te beginnen met de theorie voor de motor. Deze theorie kan je zelf leren of via ons een theoriepakket via een app aanschaffen. De aanvraag voor je theorie-examen regel je zelf via de website van het CBR.

Tijdens de motorrijlessen volgen wij de kledingvoorwaarden volgens KNMV-norm, bestaande uit een motorjas, motorbroek, handschoenen en een helm met vizier. Wij bieden de mogelijkheid om gebruik te maken van motorkleding (helm, broek, jas en handschoenen) maar geven het advies om (op termijn) zelf deze kleding aan te schaffen. Dit kan bijvoorbeeld bij
Motorkledingcentrum MKC MOTO Tilburg, als leerling van MIVO - Mike’s Verkeersopleidingen krijg daar 10% korting op motorkleding. Verder dien zelf zorg te dragen voor hoge/stevige schoenen of laarzen die de enkels bedekken.

De eerste motorrijles is
een altijd een privéles, zo kan onze instructeur Mike je in alle rust kennis laten maken met het motorrijden en de lesmotor HONDA CB 650R. Na een korte uitleg begin je met de basisvaardigheid van het motorrijden, de voertuigbeheersing, een goede zit op de motor en balans zodat je de regie krijgt over de motor. Daarnaast leer je de basisbediening zoals schakelen, remmen, kijktechniek, stuurtechniek en zithouding.

En dan kan het lessen écht beginnen! Gaandeweg leer je de motor steeds meer te beheersen. Ook komen de twaalf bijzondere verrichtingen die worden uitgezet met behulp van pionnen aan bod en wordt richting het AVB (Algemene Voertuigbeheersing) examen toegewerkt. Na het behalen van je AVB ga je het verkeer in en zal er gewerkt worden aan dingen zoals verkeersinzicht, kijktechniek en je plaats op de weg zodat je leert om veilig deel te nemen aan het verkeer op je motor. Heb je dit allemaal onder de knie dan ben je klaar voor het AVD
(Algemene Verkeersdeelname) examen. Ben je hiervoor geslaagd dan kan niets jou meer tegenhouden om lekker te gaan toeren op je motor.