Over MIVO - Mike’s Verkeersopleidingen

Na jaren voor diverse rijscholen te hebben gewerkt en samen met een compagnon een verkeersschool te hebben gehad, besloot Mike Schuuring in januari 2024 de stap naar zijn grote droom te wagen: een eigen rijschool voor motor en bromfietsen. Samen met zijn partner Nancy startte hij MIVO - Mike’s Verkeers Opleidingen. Begin juni werd de verkeersschool uitgebreid met een auto en begon MIVO ook met het geven van autorijlessen.

Wie is Mike?
Mike Schuuring is geboren op 30 juni 1973 te Vlaardingen. Voor Mike is motor rijden pure passie en dit probeert hij dan ook in zijn lessen over te brengen op zijn leerlingen.

Mike begon in 2002 zijn carrière als rijinstructeur nadat hij de opleiding tot rijinstructeur B (auto) had gedaan. Vervolgens heeft  hij in 2006 de opleiding tot rijinstructeur AM (bromfiets) afgerond. Sinds 2017 mag Mike zich ook KNMV-Gediplomeerd Motor rijinstructeur noemen. Naast de opleiding voor motor rijinstructeur volgde hij diverse aanvullende cursussen
bij de KNMV zoals Omgaan met Autisme en ADHD, Alcohol, drugs en medicijnen in het verkeer en andere trainingen. Ook beheerst hij de R.I.S. methode (Rijden in Stappen), volgde hij de cursus Voortgezet Rijopleiding Voertuigdynamica bij de KNMV, welke hij zelf ook mag geven en deed een cursus bochtentraining in Oostenrijk.

 

In zijn werk vind Mike het belangrijk dat de leerling zich op zijn of haar gemak voelt. Hij houdt ervan om de leerling te begeleiden op zijn of haar weg naar het rijbewijs en gaat daarbij graag resultaatgericht te werk. De afwisseling die het werk als rijinstructeur met zich meebrengt is iets wat enorm aansluit bij Mike als persoon. Met vaardigheden als vakbekwaam, stressbestendig, communicatief, consequent, sociaal en motiverend én jaren lange leservaring mag hij zich oprecht een goede rijinstructeur noemen.


Mike vormt samen met zijn partner Nancy de draaiende motor achter MIVO - Mike’s Verkeersopleidingen. In zijn privé leven brengt hij graag tijd door met Nancy en hun vijf kinderen. Zijn motor, een BMW R 1250 GS Adventure, is Mike zijn grote passie, naast zijn Ford Mustang Shelby. In zijn vrije tijd gaat hij dan ook graag een eindje rijden met de motor of auto. Verder geniet hij samen met Nancy van hun sociale contacten, klussen in en om het huis en het kijken naar Formule 1.

Wie is Nancy?
Nancy van den Berg is geboren op 4 oktober 1976 te Sittard. Nancy doet bij MIVO de administratie en alles wat komt kijken bij de rijschool. In haar jeugd was zij een enthousiaste scooterrijdster. Na het behalen van haar rijbewijs verloor zij eerst haar hart aan een Ford Fiësta en later aan de Mercedes C180. Samen met Mike en hun vijf kinderen, twee honden en vier katten vormt ze een druk maar warm gezin. Nancy heeft haar eigen promotiebedrijf waarin zij zich voornamelijk toelegt op boekpromotie, daarnaast schreef ze zes boeken en is eigenaar van de online magazines Banger Sisters en Bezeten Boeken.


MIVO Verkeers Opleidingen
De Volmolen 106 - 5053 AD Goirle
06 – 17855295
MIVO-Verkeersopleidingen@hotmail.com
CBR-registratienummer: 8376U5
Btw: NL004876939B25 – KvK: 91252385
Bank: NL81 INGB 0103 4510 99