Wat heb je nodig voor het Motor Examen?

Theorie Certificaat
Vanaf 17 jaar mag je al theorie-examen doen. Het theorie-examen dien je zelf te regelen en te betalen. Dit doe je als volgt: Ga naar mijn.cbr.nl en log in met je DigiD. Klik daarna op Theorie-examen motor en klik hierbij de juiste categorie aan. Er verschijnen dan verschillende examenlocaties en tijden. Kies de locatie en het tijdstip van jouw voorkeur en betaal direct je theorie-examen. Vergeet niet om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen! Het theoriecertificaat is 1,5 geldig.

Eigenverklaring/Gezondheidsverklaring
Denk eraan om op tijd de Eigenverklaring, ook wel Gezondheidsverklaring genoemd, in te vullen. Dit doe je als volgt: Ga naar mijn.cbr.nl en log in met je 
DigiD. Klik daar op “Ik wil praktijkexamen doen” en vul het formulier in. Let op! Je dient het formulier naar waarheid in te vullen. Het onjuist invullen van deze verklaring is strafbaar en de rijschool is dan ook niet verantwoordelijk voor de gevolgen hiervan.

Rijschool machtigen
Het aanvragen van het AVB-examen en AVD-examen wordt verzorgd door je instructeur. Dit kan worden geregeld door MIVO Verkeersopleidingen te machtigen. Dit doe je als volgt: Ga naar mijn.cbr.nl en log in met je DigiD. Klik daar op Opleider machtigen en vul het CBR-registratienummer van MIVO in: 8376U5.
Klik op de gewenste categorie, vul je e-mailadres in en kies wat je opleider voor jou moet kunnen reserveren


Niet vergeten!
Een geldig legitimatiebewijs mee nemen als je op examen gaat!